Het coronavirus treft Nederland. Allereerst natuurlijk de mensen die ziek worden en de mensen in hun (directe) omgeving. Maar voor jou als ondernemer kan het virus ook gevolgen hebben. Uiteraard is je gezondheid het belangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee je geholpen wordt. Op deze pagina lees je er meer over. 

De steunmaatregelen worden door verschillende instanties uitgevoerd, onder andere de Rijksoverheid en de Belastingdienst.

KempenPlus is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd.

TOZO - Financiële ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

Tozo kan vanaf 1 oktober 2021 niet meer worden aangevraagd

NOW - tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid

De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om werkgevers die door de coronacrisis te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen.

Meer informatie over deze regeling lees je op de website van UWV op de speciale NOW-pagina.

TONK - Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

Via de gemeenten wordt aan huishoudens extra hulp geboden door tijdelijke ondersteuning van noodzakelijke kosten als deze door inkomensterugval niet meer betaald kunnen worden. Het kan gaan om zelfstandigen die veel van hun opdrachten zien verdwijnen, of werknemers die vanwege quarantaine inkomsten mislopen.

In de Kempengemeenten wordt deze regeling uitgevoerd door afdeling Maatschappelijke Dienstverlening. Wil je meer info over de TONK, neem dan contact met hen op. KempenPlus kan je niet van dienst zijn bij deze regeling.

Overige regelingen

Naast voornoemde Tozo en NOW zijn er nog diverse andere regelingen en steunmaatregelen. Een volledig overzicht vind je op de website van de Kamer van Koophandel op deze speciale corona-pagina.

Wil je meteen zien welke landelijke regelingen voor jou van toepassing zijn? VNO-NCW en MKB Nederland hebben we een zeer handige coronacalculator ontwikkeld. Hiermee heb je direct inzicht in de relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. 

Heb je nog vragen?

KempenPlus en UWV vormen samen het werkgeversservicepunt De Kempen. In deze uitzonderlijke omstandigheden heb je wellicht vragen, bijvoorbeeld over personeel of vacatures. Wij staan voor je klaar en horen graag wat wij voor je kunnen betekenen. Ook in deze bijzondere tijd willen wij je zo goed mogelijk van dienst zijn.

Heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Hun contactgegevens vind je op deze pagina.

Heb je op deze pagina de informatie gevonden die je zocht?